L1mburg Centraal: Nog veel vragen rond dood Xavier Durlinger | 1Limburg | Nieuws en sport uit Limburg

2022-06-10 21:39:56 By : Mr. Lubo Trailer

Nog veel vragen rond dood Xavier Durlinger, inbraak in kasteel Borgharen, gestart met herstel schade door windhoos Spaubeek en meer Limburgs nieuws.

Dit is L1mburg Centraal van woensdag 25 mei 2022. Bekijk hier de volledige uitzending.

Nog veel vragen rond dood Xavier Durlinger Nog steeds zijn er nog veel vragen rond de dood van Xavier Durlinger uit Sittard. Hij verdween twee weken geleden en werd later dood gevonden in een bosperceel bij de Kollenberg in Sittard. Dinsdagavond besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak. Toen waren ook beelden te zien van Durlinger die op de fiets uit het centrum vertrok. Volgens de politie had hij een afspraak met iemand die avond.

Bekijk hier de hele reportage

Gestart met herstel schade door windhoos Spaubeek Er was noodweer voorspeld, afgelopen vrijdag, maar in grote delen van Limburg bleef het eigenlijk vrij rustig, behalve bijvoorbeeld in Beek en Spaubeek. Daar trok een windhoos een spoor van vernieling. Inmiddels is een begin gemaakt met het herstel.

Bekijk hier de hele reportage

Limburgse fans van Feyenoord De spanning in Neeritter neemt toe en dan met name bij de moeder van Feyenoord-aanvaller Bryan Linssen. Haar zoon speelt straks de finale van de Conference League in de Albanese hoofdstad Tirana. De Italiaanse club AS Roma is de tegenstander. Voor Bryan de belangrijkste wedstrijd in zijn leven, en ook voor moeder Gonnie, die nu al op is van de zenuwen.Ook in Venlo loopt de spanning op. Daar gingen vier Feyenoord-fans woensdagmorgen al richting Rotterdam om de sfeer in De Kuip te proeven. Proeven deden ze vooraf ook al. Ook in Maastricht wordt volop meegeleefd, vooral door René en Elly Koster, Feyenoord-fans in hart en nieren.

Bekijk hier de hele reportage

Inbraak in kasteel Borgharen Een bittere pil voor de vrijwilligers die kasteel Borgharen restaureren. Door een inbraak zijn ze namelijk heel veel werkmateriaal kwijtgeraakt. Het gaat om materiaal zoals accuboormachines, slijpmachines, elektrische heggenscharen en zaagmachines. Totale waarde, ongeveer vijfduizend euro.

Bekijk hier de hele reportage

Komt de beste voorlezer van ons land uit Kerkrade? Ze spreekt Turks, Koerdisch, een klein beetje Kerkraads en heel goed Nederlands. De 12-jarige Geyria Barut uit Eygelshoven doet mee aan de landelijke finale van de Nationale Voorleeswedstrijd in Utrecht. Een geweldige prestatie van het gezin, want haar moeder en vader komen uit Marokko en Turkije.

Bekijk hier de hele reportage

VR-bril laat patiënten door dierentuin wandelen In het ziekenhuis liggen en door de dierentuin wandelen, het lijkt een gekke combinatie, maar het is mogelijk. Via een VR-bril op de kinderafdeling van het academisch ziekenhuis in Maastricht kunnen jonge patiënten even afgeleid worden van de uiteindelijk toch vervelende omgeving.

Bekijk hier de hele reportage

Sittard krijgt kleur door Fleurige Fietsen Fietsen die niet meer gerepareerd kunnen worden krijgen in Sittard-Geleen een tweede leven binnen het Fleurige Fietsenproject. Ze worden door kinderen omgetoverd tot een kunstwerk en worden voorzien van bloembakken. Om zo meer kleur te brengen in de stad.

Bekijk hier de hele reportage

Ook dit jaar organiseert L1 in samenwerking met de gemeente Kerkrade weer Tieëkezinge Kirchroa! Op zondag 12 juni wordt het plein voor kasteel Erenstein weer bevolkt door zanglustig publiek voor nieuwe tv-opnames. Kom jij ook meezingen?

Elke zondag kun je op L1 TV genieten van Op verzeuk op bezeuk. Ook dit seizoen komen er weer bijzondere gasten langs in de tuin van pianist Rob Mennen. Jong en oud, klassiek en pop, bekend en minder bekend...

Van woensdag 8 tot en met zondag 12 juni wordt de ZLM Tour weer gereden, de meerdaagse wielrenwedstrijd door Zeeland, Brabant en Limburg. Alle vijf de etappes zijn live te volgen bij L1, online en op TV!

Adres: Ambyerstraat Zuid 77 B, 6226 AW Maastricht © 2022 - 1Limburg of gelieerde bedrijven