Nieuwe Fein magneet kernboormachines zijn compact en krachtig - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-03-18 02:57:08 By : Ms. Sports Bra Manufacturer

Home Nieuws Overzicht Nieuwe Fein magneet kernboormachines zijn compact en krachtig

Fein presenteert twee nieuwe magneet kernboormachines voor kernboren tot 35 mm: de KBC35 is de kleinste en lichtste magneet kernboormachine met haakse aandrijving. Een echte toevoeging aan de compacte klasse van kernboormachines, ontwikkeld voor krappe plekken. De snoerloze AKBU35 is een toevoeging aan de universele klasse: een hoogwaardige, flexibele en universele kernboormachine, speciaal ontwikkeld voor mobiele werkzaamheden bij constructie of in de werkplaats.

Fein ontwikkelde de compacte KBC 35 magneet kernboormachine om installatieproblemen op te lossen: met een hoogte van slechts 169 mm, kan de machine kernboren in krappe ruimten waar een traditionele kernboormachine niet past. De KBC35 past precies tussen een HEB 200 bint, met een tussenliggende hoogte van 170 mm. Het apparaat kan ook worden ingezet in beperkte ruimten bij constructies voor vrachtwagens of trailers.

De Fein KBC 35 is een compacte magneet kernboormachine met haakse aandrijving en een extreem lage hoogte van 169 mm om te boren in staalconstructies of moeilijk toegankelijke plekken.

Goed zicht Fein heeft de compacte kernboormachine uitgerust met een vaste motor en een spindelas.  Dankzij de geringe hoogte, kunnen gebruikers dit model inzetten om juist in krappe ruimten te werken. Dichtbij de rand werken is mogelijk door een hoekmaat van slechts 33 mm. De hoge stand van de versnellingsbak zorgt voor een goed zicht op het gereedschap en het boorpunt. Bovendien zorgt de ratel ervoor dat het gereedschap gemakkelijk en op een ruimtebesparende manier kan worden bediend. Een slagbereik van 46 mm maakt een snijdiepte tot 35 mm mogelijk. Met slechts 7,5 kg kan deze magnetische kernboor verticaal en boven het hoofd worden gebruikt. Fein produceert alle dragende componenten van lichtgewicht, hoogwaardig gegoten aluminium en heeft ook het gewicht van de krachtige magneten geoptimaliseerd. Alle componenten zijn ontworpen voor zware werkomstandigheden en zijn bestand tegen hoge belastingen voor zwaar gebruik in de industrie.

Een opmerkelijk kenmerk van compacte kernboormachines is hun rechts/links functie met een elektronische zestraps-snelheidsinstelling. Met de machine kunnen alle belangrijke boorwerkzaamheden worden uitgevoerd, zoals kernboren, draaien, verzinken en tappen. De magneet met een kracht van 10.000 N zorgt voor een betrouwbare gereedschapsbasis.

Universele accu kernboormachine Het tweede nieuwe product is de veelzijdige AKBU 35 PMQ magnetische kernboormachine: dit snoerloze gereedschap stelt metaalarbeiders in staat gaten met diameters tot 35 mm te boren, spiraalboren tot 18 mm en tappen tot M14. Het is ook geweldig voor verzinken en ruimen. Dankzij de rechts/links functie en de zes elektronische snelheidsinstellingen kan de snelheid aan elke toepassing worden aangepast. Met snelheden die beginnen bij 130 toeren per minuut kan draad ook worden getapt zonder een extra tapmachine aan te schaffen. Uitgerust met een dubbele boormotorgeleider, bedekt de draadloze kernboor een enorm slagbereik van 260 mm. Door de MK2-interface kunnen allerlei spiraalboren, verzinkboren etc met MK2 opname direct worden geplaatst op deze machine.

De borstelloze PowerDrive-motor met tacho-elektronica levert een hoog koppel en heeft een hoge overbelastingscapaciteit. Fein ontwikkelde de nieuwe HighPower-opslagbatterij met cellen met een hoge stroomcapaciteit, speciaal voor elektrisch gereedschap met hoge prestatieniveaus. De 18 V-accu met 5,2 Ah levert een stroomsterkte, welke 75 procent hoger ligt dan Fein Li-ion-accu’s voor een continue, goede voortgang van het werk met hoge, stabiele snelheid. Het produceert ook 40 procent meer boringen met één acculading. Met een gewicht van slechts 12,8 kg en het compacte ontwerp is de AKBU 35 PMQ geschikt voor het boren van gaten in eerder gemonteerde staal- en metaalconstructies.

De permanente magneet met een houdkracht van 9000 N heeft een smal en lichtgewicht ontwerp. De machine kan worden geplaatst voor verticaal en boven het werk boren en helpt de gebruiker het gereedschap voorzichtig te positioneren. De permanente magneet houdt het gereedschap zelfs vast wanneer de spanningsbron verloren gaat, bijvoorbeeld als de accu leeg is. Het bedieningsdisplay toont in één oogopslag of alle voorwaarden voor veilig kernboren aanwezig zijn. Op vlakke en schone oppervlakken hoeft het materiaal slechts 8 mm dik te zijn.

De twee magneet kernboormachines zijn vanaf nu leverbaar bij de Fein dealer. Zie hiervoor de dealerlocator op de website van Fein.

Derde generatie Bender neemt Bendertechniek over

Lemken investeert in nieuwe fabriek Steketee

Nieuwe ponslaser operationeel bij Made by Driessen

Chaos op staalmarkt door Oekraïne-crisis

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

Jansen Poedercoating houdt gasrekening binnen de perken met infrarood oven

MIX Noordoost gaat voor frisse wind zorgen

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

02-02 Door de koudzaagmethode wordt het materiaal nauwelijks verhit, waardoor er geen metaalstofvorming en afhankelijk…

03-06 Als voorwaarde geldt: de klant registreert de actiemachine na aankoop voor de 3 jaar…

24-03 Met de nieuwe my.FEIN-app en de online-portal hebben de gebruikers en dealers van elektrisch…

13-03 Tot en met 31 maart krijgen klanten bij de koop van een actiekernboormachine een…

23-02 Twee elektrische gereedschappen vergemakkelijken de werkstappen van de lasnaadvoorbereiding tot aan het afslijpen van…

23-10 FEIN heeft drie met de hand geleide kantenfrezen ontwikkeld: de 18 Volt accukantenfrees AKFH…

05-10 De fabrikant van elektrisch gereedschap FEIN heeft zijn accuslagschroevendraaierprogramma uitgebreid met een accuslagschroevendraaier met…

27-11 De AccuTec-schroefmachines van Fein zijn proces-precieze machines voor serieschroefverbindingen met een continu gelijkblijvend draaimoment.…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentie-cookies om je website-bezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content via je social media kanalen delen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op printedities en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.