Eerste GrindingHub volgeboekt • Metaal Magazine

2022-05-14 03:39:49 By : Ms. Cherry Wu

Home » Nieuws » Nieuws » Eerste GrindingHub volgeboekt

Bij GrindingHub zijn de laatste vierkante meters expositieruimte toegewezen. Dat maakt dat de nieuwe vakbeurs 2 weken voor aanvang geheel volgeboekt is, maakt de organisatie bekend. Ruim 370 exposanten uit 23 landen tonen hun producten in 3 hallen op bijna 18.000 vierkante meter netto tentoonstellingsruimte.

“Dit is positief nieuws voor alle bezoekers”, zegt Dr. Wilfried Schäfer, uitvoerend directeur van GrindingHub-organisator VDW. “Deze grote belangstelling verhoogt de kans op succes aanzienlijk voor alle bekende leveranciers die naar Stuttgart komen om een uitgebreid overzicht van slijptechnologie te presenteren, inclusief alle belangrijke aspecten ervan. Het bevestigt ons, de organisatoren, ook dat ons concept voor het evenement duidelijk en coherent is.”

VDW is samen met Messe Stuttgart en de Zwitserse vereniging Swissmem organisator van het evenement. Hun kennis van de branche, recente technische trends en van de belangrijkste internationale spelers heeft het mogelijk gemaakt om specifieke onderwerpen te belichten op verschillende speciale stands.

Instituten en bedrijven presenteren speciale ontwikkelingsthema’s op twee GrindingSolutionPark-stands. Exposanten op de stand van het Science GrindingSolutionPark in hal 10 (10D10).

Het gaat onder meer om het IFW (Instituut voor Productietechniek en Bewerkingsmachines) van de Universiteit Leibniz Hannover, het IMA (Instituut voor Machinecomponenten) van de Universiteit van Stuttgart, Inspire AG uit Zürich, ISF (het Instituut voor Verspaningstechnologie) van de Technische Universiteit Dortmund, het IWT (Leibniz Instituut voor Materiaalgeoriënteerde Technologieën) uit Bremen en het WZL (Laboratorium voor Bewerkingsmachines en Productietechniek) van de RWTH Aken Universiteit.

“Voortdurend contact met andere onderzoeksinstituten en vooral industriële partners is uiterst belangrijk voor Leibniz-IWT”, zegt Robert Zmich van dit instituut. “Het kan namelijk leiden tot nieuwe onderzoeksvelden als antwoord op actuele problemen die in de industrie spelen. Op GrindingHub kunnen we eindelijk weer een dergelijke dialoog aangaan, face-to-face.”

Op de stand van het Industry GrindingSolutionsPark (7C40) in hal 7 zullen verdere onderzoeksthema’s worden uitgediept. De focus ligt hier op gebruikersspecifieke oplossingen.

Wij zijn zeer verheugd dat we elkaar weer persoonlijk kunnen spreken en weer kunnen netwerken”, benadrukt Hermann Diebold, CEO van Helmut Diebold GmbH & Co. uit Jungingen. “We zullen onze nieuwe machine demonstreren voor het balanceren van slijpschijven in gereedschapslijpmachines.”

Op de speciale stand zullen nog drie andere bedrijven thema’s uit de gehele procesketen presenteren: Grinding Technology Srl uit het Italiaanse Cassine, Hermle Schleiftechnologie GmbH uit Deilingen-Delkhofen en Zollern GmbH & Co. KG uit Herbertingen.

De StartupHub biedt 6 jonge, innovatieve bedrijven de kans om hun ideeën en producten op GrindingHub te tonen. De focus ligt hier op verschillende software-oplossingen, maar ook op cilindrische en niet-cirkelvormige slijpmachines.

“We zijn erg blij dat we op GrindingHub de nieuwste versie van onze berekeningssoftware voor productiebedrijven kunnen onthullen”, zegt Markus Westermeier, medeoprichter en CEO van Spanflug Technologies GmbH uit München. “Het kan ook worden gebruikt om automatisch slijpbewerkingen te berekenen voor gedraaide en gefreesde onderdelen.”

Andere deelnemers aan de StartupHub zijn 3 Zwitserse bedrijven (Rimon Technologies GmbH, G-Elements GmbH en AtlasVR) en 2 Duitse bedrijven: Oculavis en ultraTEC Anlagentechnik Münz GmbH.

Bij de première van GrindingHub maakt umati van de gelegenheid gebruik om de voordelen van een wereldtaal voor machinebouw te belichten. Het gemeenschappelijke connectiviteitsinitiatief van de VDW en de VDMA (Vereinigung der Mechanikwirtschaft) heeft op de beurs een eigen stand (9D46) in hal 9.

“We kunnen niet wachten om de voordelen van open, gestandaardiseerde interfaces op basis van OPC UA aan een live publiek te presenteren”, vertelt Dr. Alexander Broos, hoofd Onderzoek en Technologie bij de VDW.

“Het merk umati haalt zijn kracht uit het contact tussen oude en nieuwe partners, uit de wederzijdse uitwisselingen die plaatsvinden, en uit de opbouw van een sterk netwerk. Bezoekers kunnen meer te weten komen in de regelmatige reeks van succesvolle ‘Meet the Expert’ sessies.”

Het team op de gezamenlijke stand wordt ondersteund door de projectpartner, het Institute for Control Technology of Machine Tools and Manufacturing Systems (ISW) van de Universiteit van Stuttgart, alsmede umati-partner Orchestra Srl uit Turijn, die al langere tijd met umati werkt.

“Onze exposanten staan in de startblokken en zijn er helemaal klaar voor”, vat Schäfer van de VDW de stemming in de aanloop naar het evenement samen.

“Alle gesprekken die ik heb gevoerd, bevestigen dat er bij alle deelnemers een groot gevoel van verwachting heerst om elkaar weer persoonlijk te ontmoeten en te netwerken.”

“Veel exposanten hebben tijdens de pandemie ook hard gewerkt aan de ontwikkeling van hun producten en zijn nu eindelijk klaar om ze in een live situatie aan hun klanten te presenteren.”

De allereerste GrindingHub vindt plaats in Stuttgart van 17 tot en met 20 mei 2022. Het is de nieuwe vakbeurs en in deze periode het nieuwe centrum voor slijptechnologie, stelt de organisatie.

Het is de bedoeling dat de beurs om de twee jaar wordt georganiseerd door de VDW, in samenwerking met de Messe Stuttgart en de Schleiftagung, en de sector bewerkingsmachines van Swissmem (de vereniging van de Zwitserse mechanische, elektrische en metaalindustrie).

Slijpen is een van de top 4 fabricageprocessen binnen de werktuigmachine-industrie in Duitsland. In 2021 produceerde de sector volgens officiële statistieken machines ter waarde van 820 miljoen euro. 84% daarvan werd geëxporteerd, waarvan ongeveer de helft naar Europa ging. De grootste afzetmarkten zijn China, de VS en Italië.

Internationaal voerden China, Japan en Duitsland in 2021 de wereldranglijst aan. Volgens schattingen van de VDW heeft de sector slijptechniek in 2021 voor 5,2 miljard euro aan machines geproduceerd.

Lees over GrindingHub in MTL Metaal Magazine (pagina 20) (premium)

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Yamazaki Mazak opent zijn allereerste permanente vestiging in Roemenië. Deze stap is genomen als onderdeel van een reeks strategische investeringen in heel Europa. De fabrikant van CNC-bewerkingsmachines heeft de afgelopen 30 jaar gebruikgemaakt van een netwerk aan distributiepartners om een klantenbestand in Roemenië op te… Lees verder →

De flexibele Rota THW3 heeft de iF Design Award 2022 ontvangen. De klauwplaat met snelwissel klauwsysteem zorgt voor het balanceren tussen korte insteltijden en heeft weinig onderhoud nodig. De Rota THW3 kreeg de award voor het totaalpakket van functioneel design, flexibiliteit en duurzaamheid. Idee, vorm,… Lees verder →

Staxs Contamination Experts (Staxs) wordt overgenomen door CWS Cleanrooms. Met deze overname breidt CWS Cleanrooms haar dienstverlening voor cleanrooms in Europa verder uit. Staxs is distributeur van cleanroom verbruiksartikelen voor life sciences en andere industrieën in de bredere Benelux-regio. De verkoper is de pan-Europese participatiemaatschappij… Lees verder →

TMP Groep uit Waalwijk is overgenomen door de nieuwe metaalgroep Acero Group, die is opgericht door de ondernemersfamilie Van Sprundel. De overname van TMP is onderdeel van de buy-and-buildplannen van Van Sprundel Investment Partners. De ondernemersfamilie wil hiermee een full-service metaalgroep met een groepsomzet van… Lees verder →

Het behalen van een optimale oppervlaktereinheid is een van de kritische stappen in hightech productieprocessen. Industriële reinheid en contamination control worden steeds belangrijker, met name in semicon, metaalbewerking en -verwerking, medische technologie, lucht- en ruimtevaart maar ook automotive Vuildeeltjes en moleculaire verontreiniging van zelfs enkele… Lees verder →

Buvo Castings uit Helmond speelt met Green Mobility in op de veranderende markt met haar complexe en high end gietdelen die zorgen voor gewichtsbesparing en warmteafvoer in elektronisch aangedreven voertuigen. De duurzame oplossingen van Buvo voor warmteafvoer in aluminium gietdelen kennen inmiddels dan ook een… Lees verder →

De industrie heeft een groot potentieel om primaire energie te besparen. Veel van die maatregelen kunnen zelfs op korte termijn worden uitgevoerd, maar dit moet – met een dreigende energiecrisis – wel snel gebeuren. Dat meldt de WGP (Wissenschaftliche Gesellschaft für Produktionstechnik) op haar voorjaarsvergadering… Lees verder →

Eveliene Langedijk is de juryvoorzitter van de TechniShow Innovation Awards 2022. Daarmee is de samenstelling van de jury nu compleet. Langedijk is programma manager Smart Industry bij FME én directeur van branchevereniging GMV, voor de machinebouwers in de agri- en foodindustrie in Nederland. Behalve op… Lees verder →

Energie-efficiëntie wordt steeds belangrijker. Bedrijven investeren hierin om de impact van energie op de winst te drukken. Maar kosten en stilstand zijn nog wel belangrijke obstakels voor investeringen. Dit blijkt uit een wereldwijde enquête in opdracht van ABB. Het onderzoek geeft inzicht in de huidige… Lees verder →

Euromac heeft een nieuw servicecentrum voor de Nederlandse en Noord-Duitse markt opgericht. Met deze stap zal Euromac service partner Jansen Machineservice de klanten in Noord-Nederland bedienen en de Nederlandse vertegenwoordiger Jörg machines alle klanten in Zuid-Nederland. De Italiaanse fabrikant van plaatbewerkingsmachines wil hiermee de service… Lees verder →

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.