Makita komt met vernieuwd koffiezetapparaat op accu | Tuin en Park Techniek

2022-03-18 03:01:00 By : Mr. Jack Liu

Makita had al een koffiezetapparaat op accu, maar de machinefabrikant komt nu met een vernieuwd model: de CM501DZ. Een stopcontact is niet nodig, want de elektriciteit haalt de machine uit de accu van je schroefmachine.

Makita had al een koffiezetapparaat op accu, maar de machinefabrikant komt nu met een vernieuwd model: de CM501DZ. Een stopcontact is niet nodig, want de elektriciteit haalt de machine uit de accu van je schroefmachine.

Aan de zijkant schuif je de lithium-ion accu van je schroefmachine of haakse slijper. In het apparaat kun je zowel koffiepads als gemalen bonen doen. Volgens de fabrikant kun je op met een volle accu ongeveer vijf kopjes koffie zetten.  Zonder accu en water weegt het apparaat 1,5 kilo. In Nederland is het apparaat nog niet verkrijgbaar.

Chris Vlaanderen (1994) studeerde ‘Agrotechniek en Kennismanagement’ in Wageningen. Daarbij volgde hij een minor communicatie in Leeuwarden. Sinds 2015 werkt Chris als redacteur voor LandbouwMechanisatie, Tuin en Park Techniek en Veehouderij Techniek. Naast het schrijven van artikelen produceert hij podcasts over de technische ontwikkelingen in de akkerbouw en groensector.

Joran Lok (19) is kraanmachinist bij groenvoorziener Berdi, Nagele (Fl.). Met de Wacker Neuson EW100 is hij bomen aan het rooien. Lees verder

Giants Software brengt op 22 maart een nieuwe DLC voor Farming Simulator 22 uit met negen trekkers en een transporter van het Italiaanse Antonio... Lees verder

Machinefabrikant Stihl introduceert de BGA 300. Deze ruggedragen bladblazer levert een blaaskracht van 25 newton en een blaassnelheid van 87 m/s.... Lees verder

Afgelopen maand belde ik met vele tientallen fabrikanten, importeurs en dealers om te achterhalen of zij dit jaar nog nieuwe machines en producten op... Lees verder

De kleinste Multihogs, de CX75 en CX55, zijn niet goedkoop. Best logisch ook, want eigenlijk zit alles erop en eraan. Inmiddels is de CX zes jaar op de Nederlandse markt. Gebruikers prijzen de betrouwbaarheid en de kwaliteit van de machine.

Bij Van Huizen Groenvoorziening rijdt sinds kort een bijzondere trekker rond: een standaard Fendt 313 Vario is omgebouwd naar een volledig elektrische trekker. Een fors project dat flink wat voeten in de aarde had. Het resultaat mag er zijn.

Joran Lok (19) is kraanmachinist bij groenvoorziener Berdi, Nagele (Fl.). Met de Wacker Neuson EW100 is hij bomen aan het rooien.

Afgelopen maand belde ik met vele tientallen fabrikanten, importeurs en dealers om te achterhalen of zij dit jaar nog nieuwe machines en producten op de markt gaan brengen. Het leverde een groot noviteitenoverzicht op dat u verderop in dit nummer kunt lezen. En het zal u niet meer verbazen, maar het aandeel nieuwe elektrische machines is in dit overzicht aanzienlijk.

Tuin en Park Techniek biedt professionals in de groensector relevante, degelijke, diepgravende en vooral onafhankelijke informatie over de machines waar zij mee werken.