Pferd levert Combiclick-systeem in kleinere verpakkingen - MetaalNieuws, het laatste nieuws uit de Metaalbranche

2022-03-18 03:02:26 By : Ms. Sha Ma

Home Nieuws Overzicht Pferd levert Combiclick-systeem in kleinere verpakkingen

Verbruikers vragen steeds vaker om kleinere verpakkingseenheden en functionele sets met op elkaar afgestemde componenten. Pferd volgt deze trend en biedt het  Combiclick-systeem vanaf heden in kleine verpakkingseenheden aan.

Pferd biedt het Combiclick-systeem vanaf heden in kleine verpakkingseenheden aan.

“Tot dusverre hebben wij onze oplossingen voor de oppervlaktebewerking en voor het doorslijpen steeds in voor de industrie geschikte verpakkingseenheden aangeboden. Maar wij zien een duidelijke trend naar kleinere verpakkingseenheden, die toenemend door eindverbruikers, zoals ambachtslieden of ambitieuze doe-het-zelvers gevraagd worden”, zegt Tim Sauermann, Key Accountmanager bij Pferd-gereedschappen.

“Op het gebied van Combiclick was er van het begin af aan de CC-set met gereedschappen voor de grove bewerking tot en met het spiegelpolijsten”, vervolgt Sauermann. “Deze set blijven wij nog steeds aanbieden. “Nieuw zijn drie sets, die wij ‘universeel’, ‘premium’ en ‘finish en polish’ noemen.”

De set Universal bevat korund-fiberschijven in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120. Deze zijn voornamelijk geschikt voor het universele gebruik op vele verschillende materialen. De Premium set biedt met zijn gereedschappen met keramische korrel in de serie Co-Cool in de korrelgroftes 36, 60, 80 en 120 oplossingen voor de bewerking van edelstaal (INOX) als ook harde non-ferro-metalen en hooghittebestendige, slecht warmtegeleidende materialen.

Voor de fijnbewerking zijn de gereedschappen in de set Finish en Polish geschikt. Daarin zijn Combiclick vlies- en viltschijven opgenomen. Elke set bevat bovendien een Combiclick-steunschijf met opname M14 voor het gebruik op gangbare, toerentalregelbare haakse slijpmachines. De drie sets zijn momenteel verkrijgbaar in diameter 125 mm.

“Wij zien deze sets als een introductieassortiment”, aldus Sauermann. “Ze zijn thematisch afgestemd op de meest voorkomende toepassingsgebieden en bewerkingsopgaven. Alle bestanddelen kunnen aansluitend ook separaat nabesteld worden; of in de klassieke industrieverpakking of zelfs in de kleinere, voor in totaliteit kleinere behoefte en verbruik geschikte verpakkingseenheden tussen tien en twee stuks, elk naar artikel. Wij reageren daarmee op de versterkte vraag naar kleinere verpakkingseenheden bij eindverbruikers, die zijn benodigdheden via de online kanalen aanschaft.”

Het gepatenteerde koel- en snelspansysteem Combiclick is geschikt voor het gebruik van fiberschijven, vlies- en viltgereedschappen. Het bestaat uit een speciaal ontwikkelde steunschijf en een stabiele houder op de rugzijde van het gereedschap. Daardoor worden krassen en contactcorrosie door vooruitstekende opspandelen effectief vermeden. Met de steunschijf kunnen Combiclick-gereedschappen op haakse slijpmachines gebruikt worden. De bijzondere geometrie van de koelspleten zorgt voor een hoge luchtdoorvoer, waardoor de thermische belasting van het slijpmiddel en het materiaal duidelijk gereduceerd wordt. Het snelspansysteem, de robuuste houder, de veilige vergrendeling van het gereedschap en het geïntegreerde koelsysteem veroorzaken volgens Pferd ten opzichte van traditionele gereedschappen een tot 30% lagere werkstuktemperatuur, een 25% hoger verspaningsrendement, 30% hogere standtijd en een betere benutting van het slijpmiddel.

Derde generatie Bender neemt Bendertechniek over

Lemken investeert in nieuwe fabriek Steketee

Nieuwe ponslaser operationeel bij Made by Driessen

Chaos op staalmarkt door Oekraïne-crisis

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Bij SafanDarley staat veel op stapel

15 kW en 6g geven Vergeest Metaaltechniek productiviteitsimpuls

Jansen Poedercoating houdt gasrekening binnen de perken met infrarood oven

MIX Noordoost gaat voor frisse wind zorgen

Machines voor het ontbramen, schuren, afronden, borstelen en metaalfinishen. Onze metaalmachines verzorgen de afwerking…

IJzersterk vakmanschap op maat. GICOM is een veelzijdig metaalbewerkingsbedrijf met een uitgebreid assortiment plaatwerk…

Ontbramen, afronden en finishen! Wij ontwikkelen, bouwen en verkopen topmachines voor het ontbramen, afronden…

Metaalbedrijf Baas in Almelo is al meer dan 25 jaar een betrouwbare en klantgericht…

Met ons geavanceerde machinepark kunnen we elke denkbare bewerking voor u uitvoeren, met de…

efficiënter produceren met slimmere opslagsystemen voor plaatwerk en langgoed Enkele jaren geleden zochten we bij…

247TailorSteel is de toonaangevende ‘slimme’ fabrikant van op maat gesneden metalen platen, buizen en kantdelen…

11-10 De Victograin-gereedschappen van PFERD stellen gebruikers in staat om een economisch verspaningsproces te realiseren…

30-08 De Allround stiftfrezen kenmerken zich door een hoog verspanend vermogen en efficiency. Een uitgebreid…

11-11 Pferd presenteert met Nitocut (New innovative technology of cutting) wereldwijd het eerste handdoorslijpsysteem voor…

13-11 Pferd-Rüggeberg toont op de Welding Week diverse innovatieve producten, zoals de High Speed Disc…

07-11 Pferd biedt met de nieuwe Alumaster-generatie veilige en economische oplossingen voor de vaak complexe…

12-10 Voor de bewerking van grijs lamellair en nodulair gietijzer bestaan gevestigde oplossingen. Diamantslijpstiften worden…

09-09 Pferd heeft meegewerkt aan de ontwikkeling van het nieuwe X-Lock wisselsysteem voor haakse slijpmachines…

01-05 Met de HM-vertanding Allround heeft August Rüggeberg – Pferd Werkzeuge volledig nieuwe stiftfrezen ontwikkeld,…

Klik hier om je aan te melden

MetaalNieuws, PlaatBewerkingsNieuws en VerspaningsNieuws zijn uitgaven van 54U Media BV

De lezers van MetaalNieuws zijn ruim 17.000 ondernemers in de Nederlandse en Belgische metaalverwerkende industrie, waarvan er 12.000 behoren tot het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Wij, als 54U Media BV, geven om, en dragen de uiterste zorg voor uw gegevens. Onze website, MetaalNieuws, maakt gebruik van functionele, analytische, social media en advertentie-cookies om je website-bezoek zo eenvoudig en persoonlijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen wij relevante informatie en advertenties tonen en kun je eenvoudig content via je social media kanalen delen. Daarnaast verzamelen wij primaire gegevens om u te kunnen voorzien van de door u aangevraagde informatie (abonnementen op printedities en digitale nieuwsbrieven). Lees voor meer informatie onze privacy- en cookieverklaring.