Twintigers plegen inbraak in verzegelde woning na moord in Maasmechelen: “Aan de haal met gitaar en sleutels” (Maasmechelen) | Het Nieuwsblad

2022-09-23 21:35:45 By : Mr. Frank Zhang

Mia Tielens (61) werd in juli 2019 vermoord door haar vriend Peter H. (rechts)  — ©  Tom Palmaers

Twee twintigers riskeren 18 maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraakpogingen in Maasmechelen. Zo sloegen ze het raam in van een verzegelde woning, waar vermoedelijk een moord gepleegd werd.

Op 17 juli 2019 werd het keukenraam van de woning in de Zandstraat in Maasmechelen ingeslagen. Het huis was enkele dagen eerder verzegeld nadat het levenloze lichaam van Mia Tielens (62) gevonden werd. De vrouw was met geweld om het leven gebracht. “Ze hebben de zegels verbroken en zijn aan de haal gegaan met een gitaar en een sleutelbos”, aldus de Tongerse procureur. Nadien gingen de mannen nog eens terug om er een heggenschaar en slijpmachine mee te nemen.

In augustus kwamen er nieuwe meldingen binnen bij de politie over inbraken in Maasmechelen. Zo werd er in de Zetellaan tijdens een woninginbraak een televisietoestel gestolen. Uiteindelijk konden er twee mannen aan de feiten gelinkt worden. “Ik heb de feiten gepleegd omdat ik moest doen wat hij zei”, zo schoof een 27-jarige man alle schuld in de schoenen van zijn kompaan. “Hij was altijd dreigend en agressief.”

Tijdens huiszoekingen werd een groot deel van de buit teruggevonden. De mannen riskeren allebei een celstraf van 18 maanden en een geldboete van 400 euro.

De advocaat van de nabestaanden van de vermoorde vrouw vraagt 3.500 euro schadevergoeding voor de gestolen goederen. “Ze wisten goed genoeg wat er in het huis gebeurd was. De kranten stonden er vol van. Ze zeiden dat ze aan Urban Exploring deden, maar dat klopt gewoon niet. Het is duidelijk waarom ze daar waren.”

Voor de mannen worden werkstraffen of straffen met uitstel onder probatievoorwaarden gevraagd.

Wil jij toegang tot alle artikels van Het Nieuwsblad? Duik in onze plusartikels en lees er elke maand 3 naar keuze gratis.

Twee Limburgers moeten zich voor de Brugse strafrechtbank verantwoorden voor een brutale overval op een minderjarige. De jongen werd met de dood bedreigd.

Burgemeester Raf Terwingen (cd&v) heeft Chillerz Sportcafé, een horecazaak op de verlengde Pauwengraaf, in Eisden laten sluiten omdat de zaak niet beschikt over de nodige vergunningen.

Fanfare Sint-Jozef uit Kotem bestaat honderd jaar en heeft al 45 jaar dezelfde voorzitter. Dat is de 81-jarige Mathieu Smeets. Spelen doet hij niet meer, maar hij hoort bij de groep. “Het sociale …

Door een brandende vrachtwagen op de E314 in Maasmechelen moest de snelweg van Boorsem richting Lummen woensdagmorgen afgesloten worden voor alle verkeer. Iedereen werd omgeleid via de N78. Het …

Twee twintigers riskeren 18 maanden cel voor een reeks diefstallen en inbraakpogingen in Maasmechelen. Zo sloegen ze het raam in van een verzegelde woning, waar vermoedelijk een moord gepleegd werd.

Op de E314 in Maasmechelen ter hoogte van de werkzaamheden is in de nacht van zaterdag op zondag een auto tegen de berm gebotst. De twee inzittenden kwamen er met de schrik vanaf.

De politie Lanaken-Maasmechelen heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag BOB-controles gedaan. Zes bestuurders hadden te diep in het glas gekeken, twee waren onder invloed van drugs.

Een 42-jarige man uit Maasmechelen en zijn 19-jarige zoon zijn deze week opgesloten in de gevangenis nadat grote hoeveelheden drugs werden gevonden in het huis van de veertiger. Ze worden ervan …

De politiezones Carma en Lanaken-Maasmechelen waarschuwen voor oplichters die mensen opbellen en vragen om geld of juwelen voor hun deur zetten. Recent kregen in de twee zones al drie oudere …

Een bromfietsster (16) uit Maasmechelen kwam woensdag rond 21 uur ten val op het fietspad van de Koninginnelaan in Maasmechelen. Dat gebeurde na een aanrijding door een auto. Het tienermeisje was …

In de Heikampstraat in Eisden hebben dieven zaterdag de toegangsdeur van een werkhuis geforceerd. Ze namen een schroefmachine met batterij en schroevendraaiers mee. siol